Nieuws

Holland America Line’s Zaandam en Oosterdam weer in gebruik genomen

Deel dit artikel

Holland America Line’s cruiseschepen Zaandam en Oosterdam zijn weer teruggekeerd in de vaart. Daarmee is de vloot van de rederij op één schip na weer volledig operationeel.

De Zaandam heeft gasten ingescheept voor een 9-daagse cruise langs de Atlantische kust naar Montreal (Canada). Voor de rederij is het daarmee niet alleen een terugkeer van de Zaandam, maar het markeert ook een terugkeer naar cruisen in de regio Canada/New England na een afwezigheid van twee jaar vanwege de COVID-19-pandemie.

“Met de heringebruikname van de Zaandam zijn we verheugd niet alleen bijna onze volledige vloot terug te hebben, maar ook om terug te keren naar Canada en New England na twee jaar afwezig te zijn geweest van deze prachtige bestemming”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. Na de herpositioneringscruise langs de oostkust van Noord-Amerika, zal de Zaandam de zomer en vroege herfst doorbrengen met het aanbieden van cruises naar Canada en New England tussen Boston, Massachusetts en Montreal.

Sinds Holland America Line in juli 2021 de cruises hervatte, zijn de Eurodam, de Koningsdam, de Nieuw Amsterdam, de Nieuw Statendam, de Noordam, de Oosterdam, de Rotterdam en de Zuiderdam weer in gebruik genomen met cruises in Alaska, het Caribisch gebied, Europa, Mexico, de kust van Californië en de Stille Zuidzee. De Westerdam wordt 12 juni in Seattle (Washington) weer in gebruik genomen. In de Volendam, die momenteel in Nederland ligt, worden op dit moment Oekraïense gezinnen ondergebracht.

De Oosterdam nam zondag 8 mei jl. voor het eerst gasten aan boord in Triëst (Venetië), Italië. Het schip vertrok op de 12-daagse cruise ‘Heilige Landen en Oude Koninkrijken’ en doet tijdens die reis Israël en Griekenland aan. “Onze teams werken ongelooflijk hard om de schepen in gereedheid te brengen weer te gaan varen. De glimlach van ons personeel wanneer ze onze gasten die eerste keer verwelkomen, is zo oprecht”, zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Elk schip dat weer in de vaart gaat, betekent dat er meer teamleden terug op zee zijn. We kijken ernaar uit om volgende maand de herstart te voltooien.”

Nadat de eerste cruise weer in gebruik is genomen, brengt Oosterdam de zomer door in de Middellandse Zee, met zeven tot 19-daagse rondreizen vanuit Triëst (Venetië) en tussen Triëst en Piraeus (Athene), Griekenland; Civitavecchia (Rome), Italië; of Barcelona, Spanje. Het schip zal de hele regio verkennen en havens in Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije, Israël, Montenegro, Kroatië, Albanië en Malta aandoen.

Na het Middellandse Zee seizoen vertrekt Oosterdam op een transatlantische oversteek naar Fort Lauderdale, Florida, voordat het door het Panamakanaal vaart en langs de westkust van Zuid-Amerika gaat om te starten aan een winterseizoen van cruises rond het puntje van het continent tussen San Antonio (Santiago ), Chili en Buenos Aires, Argentinië. De 14-daagse route reist naar havens in Chili en Argentinië, inclusief de felbegeerde Falklandeilanden, samen met cruises in de Straat van Magellan, Glacier Alley en Kaap Hoorn. Drie 22-daagse reisroutes voegen vier gedenkwaardige dagen toe aan van scenic cruising in Antarctica.


Deel dit artikel
Vorige bericht

ANTOR Trade Workshop mét nieuwe leden Bonaire, Oostenrijk en Zuid-Afrika

Volgende bericht

Thailand nodigt je uit voor een roadshow

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.