CoronavirusNieuws

Honderden verliezen hun baan bij Skyscanner

Skyscanner heeft plannen aangekondigd om een ​​vijfde van het personeelsbestand te schrappen, waaronder tot 84 banen op haar hoofdkantoor in Schotland. In totaal zullen ongeveer 300 banen verloren gaan, waardoor waarschijnlijk ook kantoren zullen sluiten in Boedapest en Sofia.

Het hoofdkantoor wordt het hardst getroffen, waar namelijk een derde van het totaal aantal ontslagen valt. Zoals het er nu naar uit ziet verdwijnen er in Edinburgh 84 banen. Het technologiebedrijf zegt dat het van plan is zijn marketingteams te centraliseren.

“We hebben al vroeg maatregelen genomen om de impact van COVID-19 op ons bedrijf te verminderen. Zo zijn we gestopt met het aannemen van nieuw personeel en hebben we onze uitgaven drastisch verlaagd. We deden dit allemaal in de hoop dat ‘reizen’ zich snel zou herstellen”, aldus Moshe Rafiah (CEO Skyscanner).

Lees ook: Star Alliance start samenwerking met Skyscanner.

“We hadden gehoopt dat alle acties die we hebben ondernomen voldoende zouden zijn. Hoewel we vertrouwen hebben in het herstel van Skyscanner op de lange termijn en we vroege tekenen van groei in de sector, weten we nu dat het langer zal duren dan oorspronkelijk was verwacht voordat reizen weer normaal zal worden”, aldus Rafiah. “Als gevolg hiervan moeten we, met grote droefheid, veranderingen doorvoeren in het bedrijf. Helaas omvatten deze voorgestelde wijzigingen banenverlies.”

“Bij Skyscanner, waar we een ongelooflijk groeiverhaal hebben meegemaakt, was dit nieuws iets dat we ons een paar maanden geleden niet hadden kunnen voorstellen. Zoals ik tegen onze teams heb gezegd, zijn deze voorgestelde veranderingen op geen enkele manier een weerspiegeling van de kwaliteit van onze mensen en hun werk. Ze zijn het resultaat van een wereldwijde pandemie waar niemand echt op had geanticipeerd en de wijdverbreide impact die dit in onze branche heeft gehad.”

In totaal heeft Skyscanner – opgericht in 2003 door Gareth Williams, Barry Smith en Bonamy Grimes – wereldwijd 1.500 werknemers in dienst. In 2016 werd het verkocht aan het Chinese bedrijf Ctrip, nu Trip.com Group, voor € 1,54 miljard.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

OutSight neemt WRC Reizen groep over

Volgende bericht

Proefslapers Corendon Mangrove Beach Resort: van ‘heel mooi’ tot ‘niet mijn type hotel’

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.