Nieuws

Hot: boekingen zomer in de plus

Het totaal aantal boekingen voor de zomervakanties, de periode van april tot november, is dit jaar tot nu toe 3 procent hoger dan dat voor dezelfde periode vorig jaar. Dat meldde brancheorganisatie ANVR dinsdag. Het aantal geboekte vliegreizen was op 20 maart 7 procent meer dan een jaar eerder, maar het aantal ”eigenvervoerreizen”, waarbij de vakantieganger zelf de auto neemt of het vliegtuig regelt, is dit jaar 3 procent lager. De cijfers gaan over de periode tot 20 maart en zijn gebaseerd op de ANVR/GfK Travelscan. Ook in andere Europese landen is het aantal boekingen tot dusver hoger dan vorig jaar, blijkt uit cijfers van onder andere Thomas Cook.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

SeaFrance moet commerciële activiteiten stop zetten

Volgende bericht

Man overlijdt aan boord vlucht Martinair

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.