Nieuws

Huisdieren reizen op dierendag gratis mee met Transavia

Ongeveer 115 honden en katten vliegen morgen gratis mee met Transavia. Het is dan immers 4 oktober en dus dierendag. Transavia trakteert alle baasjes op een gratis vlucht voor hun huisdier.

Ongeveer zes op de tien huishoudens in ons land hebben een huisdier. Van een hond of een kat tot een cavia, kanariepiet of hamster. Nederlanders nemen hun honden en katten ook steeds vaker mee naar vakantiebestemmingen. Bij Transavia gebeurde dat in 2017 maar liefst 30.000 keer. En dat aantal groeit nog steeds ieder jaar, met gemiddeld 10 procent.

Gratis meevliegen
Reizigers die morgen tijdens dierendag met Transavia vliegen en hun huisdier meenemen, ontvangen een mail. Daarin staat dat hun trouwe viervoeter op deze bijzondere dag gratis mee op reis mag. De ticketprijs – op basis van een enkele reis – van de viervoeters wordt teruggestort.

Honden mee op reis
De onvoorwaardelijke liefde voor hun huisdier brengt dus steeds meer Nederlanders ertoe om de beestjes mee te nemen op reis. De luchtvaartmaatschappij biedt reizigers de service en de gastvrijheid die ze van Transavia gewend zijn. Zo mogen honden en katten met een gewicht tot 10 kilogram (inclusief de transporttas) mee in de cabine. Zwaardere honden reizen mee in een speciaal deel van het ruim. Dat is extra verwarmd en voorzien van klimaat- en drukbeheersing.

Speciale transporttas
Dagelijks vliegen er ruim 100 huisdieren mee met Transavia. De piek dat honden en katten meereizen is in juli en augustus, wanneer veel Nederlanders de zon opzoeken en hun huisdier niet willen achterlaten. Per vlucht mogen er tot vier dieren mee: twee in het ruim en twee in de cabine. Het is daarom raadzaam om op tijd een plekje voor je huisdier te reserveren. Honden en katten zijn toegestaan vanaf de leeftijd van drie maanden en 21 dagen. Wanneer het beestje mee mag in de cabine, dan zijn daar speciale transporttassen of cabine-kennels voor.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

KLM verhoogt frequentie naar Edmonton

Volgende bericht

Merel Angeneind nieuwe District Sales Manager bij Sunny Cars

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.