Nieuws

HV als eerste Nederlandse airline terug op Egypte

Transavia.com is vanmiddag om 13.35 uur lokale tijd met een 737-800 geland op de luchthaven van Hurghada, Egypte. De vlucht, die is ingezet om met ondernemers uit de reisbranche en Nederlandse pers de situatie in de Egyptische badplaats te bekijken, is de eerste sinds weken die vanuit Nederland vertrok richting Egypte.

TravelPro is erbij in Egypte en houdt je via de website op de hoogte van alle ontwikkelingen. Vragen of opmerkingen? Mail reisburo@t-en-s-productions.nl of laat hieronder een reactie achter.

Bram Gräber, algemeen directeur van transavia.com, wat is het signaal dat jullie met deze trip willen afgeven?
Gräber: ‘We zitten in een business waar we wel voorzichtig moeten opereren. Dat denken de touroperators met mij en dit is een logische tussenstap. Zelf ter plaatse kijken is de beste manier en wij van transavia.com zijn graag de gastheer op deze missie. Ik hoop en verwacht dat wij op de terugweg positief zijn over de situatie ter plaatse. Egypte is erg belangrijk voor ons. Deze markt groeit de komende drie tot vier weken richting zelfs 25 vluchten per week. Het mag duidelijk zijn dat winterzon zeer belangrijk is voor onze operatie. Als je bedenkt dat onze eigen vloot op dit moment 29 vliegtuigen telt en komende zomer schalen wij weer op naar 34 vliegtuigen. In de winter vliegen tien van onze vliegtuigen ergens anders in de wereld, dus in de winter hebben wij negentien vliegtuigen operationeel voor de Nederlandse markt, dus dat Egypte voor ons belangrijk is mag duidelijk zijn. Voor onze winteroperatie is het een goede ontwikkeling dat onze wintersport vluchten bijna verdubbeld zijn, met name de uitbreiding op Eindhoven en Rotterdam gaan prima. De korte skitrip is een groeiend segment en met het vliegtuig is dat veel gemakkelijker voor de consument.’

Mohammed Salama, directeur Egyptisch Verkeersbureau, wat vind jij van deze trip?

Salama: ‘Een erg goed initiatief van transavia.com. Dit bevestigt dat Egypte een belangrijke toeristische bestemming is voor touroperators en airlines. Onze promotie is altijd gebaseerd op samenwerking met deze partijen. De cijfers over 2010 van het toerisme naar; 291.000 pax, gemiddelde verblijfsduur van twaalf nachten waarvan ongeveer 65% naar de Rode Zee regio. Op de korte termijn zullen de ontwikkelingen invloed hebben op de aantallen, wat erg positief is dat onze partners, waaronder transavia.com nu al druk zijn met het weer opstarten van de operatie naar Egypte. Wat het exacte effect zal zijn is moeilijk te voorspellen, persoonlijk had ik niet verwacht dat het zo snel al weer op zou starten en het is bemoedigend voor de Egyptenaren dat er vandaag al een eerste groep komt. Dit geeft de bevolking een positieve stimulans en maakt hen erg blij. Persoonlijk ben ik erg blij met de manier waarop de Nederlandse bevolking op alles heeft gereageerd. Het aanpassen van het reisadvies op zo’n korte termijn is ook erg positief. Het zal de stroom toeristen naar naar Egypte versnellen.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. 16 februari 2011 at 17:00

    Aanstaande zondag zelf een weekje naar Egypte om met eigen ogen de situatie te bekijken. Ben benieuwd!

Vorige bericht

Israël mogelijk nieuwe bestemming Corendon

Volgende bericht

Camiel Eurlings definitief nieuwe directeur KLM

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.