Nieuws

Iberostar breidt fors uit op Cuba

Iberostar Hotels & Resorts en het Cubaanse bedrijf AT Comercial S.A. hebben toestemming gekregen van het hoogste uitvoerende orgaan van de Cubaanse regering om Logística Hotelera del Caribe (LHC), een naamloze vennootschap en joint venture op te richten. Naast deze activiteiten heeft Iberostar Hotels & Resorts ook haar hotelportfolio op het eiland uitgebreid, waardoor het totale aantal Iberostar hotels momenteel op 22 staat.

Iberostar heeft een belang van 70% in het bedrijf, een unicum voor Cuba. Het bedrijf is gevestigd in de speciale ontwikkelingszone van Mariel in het noorden van het eiland, waar een opslagruimte van 20.000 m2 voorhanden is. Met als streefdoel de kwaliteitsnormen van Cubaanse hotels te verbeteren, heeft Iberostar met ingang van 7 december 2018 een bedrijf voor de invoer van hotelbenodigdheden.
De nieuw opgerichte LHC zal algemene logistieke diensten verlenen, waaronder de import, groothandel en distributie van goederen, evenals de export naar grote toeristische resorts in Cuba. Aanvankelijk zal het bedrijf zich toeleggen op hotelbenodigdheden. In de startfase zullen alle Iberostar hotels toegang krijgen tot 58 voedingsproducten die tot op heden niet aanwezig zijn op het eiland.

Uitbreiding
Naast deze activiteit heeft Iberostar Hotels & Resorts ook haar hotelportfolio op het eiland uitgebreid, waardoor het totale aantal Iberostar hotels momenteel op 22 staat. Belangrijke projecten in 2018 op het eiland zijn Iberostar Riviera en de opening in september van Iberostar Grand Packard. in Havana; alsook de opening in November van Iberostar Holguín. Verder is er tevens een uitbreiding in het segment Heritage Hotels, hotels met een uniek karakter. In Santiago de Cuba werden Iberostar Casa Granda, Iberostar Imperial en Iberostar San Felix toegevoegd. In de oostelijke regio Holguín vervolledigen de kleine boetiekhotels in het stadje Gibara het portfolio: Iberostar Ordoño, Iberostar Arsenita en Iberostar Plaza Colon. Iberostar Hotels & Resorts is volop in expansie om het aanbod boetiekhotels te Cuba uit te breiden welke uiterst geschikt zijn voor rondreizen.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

ANVR: 'Kwetsbare groep op reis met risicovolle bedrijven'

Volgende bericht

René Klawer ontvangt ANVR-erelidmaatschap

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."