De Icelandair Group gaat concurrent WOW air overnemen. De lowcost airline WOW air blijft onder dezelfde naam opereren. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van de Icelandair Groep en goedkeuring van de IJslandse mededingingsautoriteiten. Vooralsnog blijven de vluchten naar Schiphol bestaan.

“WOW air heeft de afgelopen jaren een sterk merk opgebouwd en veel succes gehad in de markten van en naar IJsland en over de Atlantische Oceaan. Er zijn veel mogelijkheden voor synergieën met de twee bedrijven, maar ze zullen blijven opereren onder hun eigen merken en operationele goedkeuringen. De toeristenindustrie is een van de hoekstenen van de IJslandse economie en het is belangrijk dat vluchten van en naar IJsland frequent zullen blijven”, aldus Bogi Nils Bogason, interim president & CEO van Icelandair Group.

Skúli Mogensen, CEO en oprichter van WOW air laat weten erg trots te zijn op het succes en de ontwikkeling van WOW Air in de afgelopen jaren. “We hebben een sterk team gecreëerd dat opmerkelijk succes heeft geboekt en een pionier is geweest in goedkope vluchten over de Noord-Atlantische Oceaan. Een nieuw hoofdstuk begint nu waar WOW-lucht de kans krijgt om te groeien en te bloeien met een sterke financier zoals Icelandair Group die de basis van het bedrijf zal versterken en zijn internationale concurrentievermogen nog verder zal versterken.”

In de komende dagen zal de Icelandair Group een aandeelhoudersvergadering beleggen waar aandeelhouders van Icelandair Group hun stem kunnen uitbrengen over de overname.