Nieuws

Icelandair: biologisch afbreekbaar bestek aan boord

In haar zoektocht naar milieuvriendelijke producten aan boord, heeft Icelandair samengewerkt met Kaelis om naar eigen zeggen het ‘perfecte’ bestek voor de maaltijden aan boord te ontwikkelen: biologisch afbreekbaar bestek in een biologisch afbreekbare verpakking.

Icelandair is een van de eerste luchtvaartmaatschappijen die milieuvriendelijk bestek heeft geïntroduceerd, nog voordat het Europese verbod op plastic voor eenmalig gebruik in 2021 van kracht wordt.

Het bestek is duurzaam en geschikt voor warme en koude maaltijden. Het bestek, de tandenstoker en de verpakking zijn gemaakt van maïszetmeel. Deze producten produceren aanzienlijk minder broeikasgassen dan traditionele kunststoffen gedurende hun levensduur. Er is geen nettotoename van kooldioxide bij afbraak, omdat de planten waarvan ze gemaakt zijn ook dezelfde hoeveelheid kooldioxide opnemen als ze groeien. Bovendien produceren maïszetmeelproducten bij verbranding geen giftige dampen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Meerdere gewonden door zelfmoordterrorist in Tunesische hoofdstad

Volgende bericht

Tweede zelfmoordterrorist blaast zich op in Tunesië

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."