Nieuws

In de toekomst zonder paspoort naar Canada…

Wie in de toekomst naar Canada reist, kan het paspoort wellicht thuislaten. Woensdag jl. werd een project gelanceerd door Nederland en Canada dat daar in de toekomst voor moet zorgen.

Het project met de naam Traveller Digital Identity (KIDI) biedt reizigers tussen Amsterdam, Montreal en Toronto de mogelijkheid om middels een applicatie op de telefoon te reizen. Op dit moment wordt de proef gedaan met reizigers die vliegen met Air Canada en KLM.

De gegevens van reizigers die meedoen aan de test worden op de luchthaven via gps gescand bij het passeren van de controleapparatuur door middel van een app op de smartphone. Ook gezichtsherkenning speelt nog een rol bij aankomst op de luchthaven. Wat de gevolgen zijn wanneer een reiziger zijn mobiel verliest of wanneer deze kapot gaat is niet duidelijk.

Het nieuwe reizen moet dé oplossing zijn voor het toenemend aantal internationale vluchten. Volgens de Canadese minister van Transport blijft de veiligheid aan de grens gewaarborgd.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Drie maanden zomervakantie?!

Volgende bericht

All Ways Cruises zet koers naar Nederlandse markt

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.