BlogsNieuwsTom van Apeldoorn

In de zon

Ik weet niet of u dat ook hebt, maar als ik in de zon zit, kan ik beter nadenken. De meest complexe zaken zijn opeens overzichtelijk en het positivisme viert dan hoogtij bij mij.

Terwijl u dit leest, ben ik op Curaçao. Ik ben het congres vooruit gereisd, even checken of alles in orde is.
 Ik heb er een vaste gewoonte van gemaakt om in de aanloop naar het congres de ANVR eens positief-kritisch te benaderen. En waarom zou je daar mee stoppen? Om het maar meteen voor eens en voor altijd duidelijk te maken: ik ben een grote fan van Frank Oostdam.

Frank houdt zich staande in een reiswereld die vol zit van de kleine belangen en eenieder die daar zijn voordeel uit wil halen. Frank is altijd bereikbaar, zeker als hij weer eens in de file op de A1 staat, richting het mooie oosten van ons land.

Met een glimlach en een heldere blik in de ogen maakt hij diegene die een voordeeltje wil behalen dan ook duidelijk dat hij je helemaal begrijpt, het eigenlijk ook wel met je eens is, maar er niets mee gaat doen als het bestuur dat niet vraagt. Kortom, sterke vent die Oostdam, en dat hij dit maar lang vol mag houden.


Tot zover het positieve. Nu wat kritischer. Om te beginnen heb ik twee jaar geleden al geschreven dat het een onzalige situatie is dat de directeur en de voorzitter een en dezelfde persoon is. Niet omdat hij het slecht doet, maar omdat er nu een situatie is waarin er wel een soort schaduw-voorzitter is. Wie? Geen idee. ‘Joost’ mag het weten. Logisch dat Frank een sparringpartner heeft. Die hebben we allemaal nodig.

Ik heb eens rondgebeld en de oplossing lijkt aanstaande. Er komt weer een voorzitter, lijkt het. De hemel zij geprezen. Uit de bij ons journalisten bekende wandelgangen komt de naam Arjan Kers naar boven, en over het algemeen wordt daar door belanghebbende positief op gereageerd. Dus straks op het congres in de zon de feestelijke mededeling dat Arjan Kers de nieuwe voorzitter wordt van de ANVR.

Lijkt mij goed voor de branche. De ANVR weer op orde, Frank weer een privéleven en de marktleider die zijn verantwoordelijkheid pakt. En richting Arjan: ‘Zo moeilijk en tijdrovend kan het nooit zijn, Frank deed het erbij.’

Tom van Apeldoorn
tom@travelpro.nl

© 2016 – 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Bidroom.com verlaagt commissie naar 0%

Volgende bericht

KLM naar Sierra Leone en Liberia

Auteur

Tom van Apeldoorn

Tom van Apeldoorn

Tom is een zelfstandig ondernemer in hart en nieren en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in uitgeversland, zijn hobby is zijn werk en dat straalt hij ook uit.