Nieuws

Inbreuk op merk- en handelsnaam VakantieVeilingen.nl

Emesa is gisteren door de Amsterdamse kortgedingrechter in het gelijk gesteld rondom het merk en de handelsnaam VakantieVeilingen.nl. Het bedrijf achter deze veilingsite voor reis- en vrije tijd arrangementen, alsmede ActievandeDag.nl en InpakkenenWegwezen.nl, eiste dat nieuwkomer Vakantieveiling.nl direct een einde zou maken aan haar activiteiten vanwege inbreuk op de merk- en handelsnaamrechten. Uit het vonnis van de Amsterdamse rechtbank blijkt dat er inderdaad sprake is van inbreuk op de merknaam en handelsnaam VakantieVeilingen.nl. Gezien het geringe verschil tussen beide handelsnamen, merken en domeinnamen en de identieke onderliggende diensten acht de rechter het aannemelijk dat onder meer consumenten beide aanbieders met elkaar zouden verwarren. Emesa is verheugd over de uitkomst van het kort geding. De organisatie achter de website Vakantieveiling.nl moet op straffe van een dwangsom tot een maximum van € 1.000.000 binnen vier werkdagen het gebruik van het teken Vakantieveiling.nl en de domeinnaam www.vakantieveiling.nl staken.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Waag een schot voor open doel en win een reis naar Kiev

Volgende bericht

Tibet in maart op slot voor toeristen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.