Nieuws

Incento haalt Oriënt-Express naar Nederland

Op 5 november 2010 zal Amsterdam Centraal Station het terrein zijn van een wel heel bijzondere gebeurtenis: ’s werelds beroemdste trein de Venice Simplon-Orient- Express zal voor het eerst in de geschiedenis vertrekken vanuit onze hoofdstad. En wel op een prachtige 4-daagse reis naar Venetië. Het betreft een unieke trip, die dan ook binnen no-time was volgeboekt. Incento, de reisorganisatie die de Oriënt-Express naar Nederland wist te halen, kijkt uit naar de feestelijke dag van vertrek. Directeur Jos Beltman: ‘Incento is al jaren de Nederlandse vertegenwoordiger van Orient-Express Trains & Cruises. Dat het ons gelukt is om deze trein voor één keer vanuit Amsterdam te laten vertrekken, is een droom die werkelijkheid wordt.’

De 180 passagiers die een ‘kaartje’ hebben weten te bemachtigen zullen op 5 november feestelijk worden ontvangen in Restaurant 1ste Klas op Spoor 2 van Amsterdam CS, waar zij onder het genot van een glas champagne en de sfeervolle muziek van een strijkkwartet hun reis in stijl kunnen beginnen. Rond 18:00 stapt men aan boord en na het officiële fluitsignaal zal het bijna 400 meter lange gevaarte uit Amsterdam vertrekken. De passagiers treden met deze bijzondere reis in de voetsporen van royalty’s, aristocraten en filmsterren uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. Het interieur in de trein is nog geheel zoals toen; met ingenieuze houtmozaïeken, flonkerend kristal en kostbare bekleding.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Win een week gratis verblijf in Noorwegen met de Jong Intra

Volgende bericht

Prijswinnaars tijdens Mahan Air Agency Event

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.