Nieuws

ING voorziet groei reissector in 2016

In de ING publicatie ‘Ondernemen in 2016′ wordt een optimistisch beeld geschetst, ook voor de reissector ziet het er goed uit. Er wordt onder andere uitgegaan van 2% méér vakanties door Nederlanders. Ook voor de horecasector zijn de verwachtingen zeer positief: “Het omzetvolume van restaurants en hotels nadert door opeenvolgende jaren van groei het niveau van topjaar 2007.”

De reisector profiteert vooral van een hoger consumentenvertrouwen en hogere besteedbare inkomens. Voor online travel agencies, touroperators en reisbureaus zijn de vooruitzichten daarom uitstekend. Ook de zakenreismarkt trekt aan, door economisch positieve ontwikkelingen waardoor het zakenreizen weer gestimuleerd wordt.

In 2016 neemt het aantal vakanties van Nederlanders naar verwachting met 2% toe tot 35,8 miljoen. Daarmee ligt het aantal vakanties nog onder het niveau van 2008. In 2015 is het aantal buitenlandse vakanties met 1% toegenomen. In het winterseizoen 2014/2015 werden bovendien 7% meer wintervakanties ondernomen. De totale bestedingen aan vakanties stegen tot € 16 miljard.
Geopolitieke gebeurtenissen gooien voor bepaalde bestemmingen wel regelmatig roet in het eten. Onrust in Griekenland en terrorisme in bijvoorbeeld Egypte schaadden in 2015 al dan niet tijdelijk de omzet, zeker van specialisten. Dergelijke geopolitieke risico’s bepalen ook in 2016 voor een deel de keuze van reisbestemmingen.

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Lees TravelPro #52 van 23 december online!

Volgende bericht

Win kaarten State of Trance bij Bedsonline

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.