CoronavirusNieuws

Israël verwelkomt weer buitenlandse toeristen, mits gevaccineerd of hersteld

Deel dit artikel

Met ingang van zondag 9 januari zijn buitenlandse toeristen weer welkom in Israël. Toeristen die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van een Covid-besmetting kunnen het land weer bezoeken. Sinds het uitbreken van de pandemie in 2020 zijn de grenzen nagenoeg volledig gesloten geweest voor buitenlandse bezoekers.

Dana Gazit (directeur van het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Nederland): “Beter nieuws had 2022 niet kunnen brengen. Israël verwelkomt nu toeristen die volledig gevaccineerd of hersteld zijn. Naast het garanderen van een veilige ervaring voor zowel de lokale bevolking als toeristen, biedt Israël een breed scala aan gerenoveerde bezienswaardigheden en attracties en nieuwe, diverse restaurants. Maar liefst vijf luchtvaartmaatschappijen voeren directe vluchten uit tussen Nederland en Israël, en eindelijk kunnen allen die zo lang hebben gewacht, beginnen aan hun reis naar Israël.”

De grenzen van Israël zijn sinds maart 2020 grotendeels gesloten geweest voor buitenlanders. De afgelopen maanden was het wel mogelijk voor kleine groepen gevaccineerde toeristen en eerstegraads familieleden van Israëliërs om het land te bezoeken. Vanaf zondag 9 januari zijn de grenzen ook weer geopend voor individuele toeristen.

Yoel Razvozov (Israëlisch Minister van Toerisme): “De terugkeer van gevaccineerde buitenlandse toeristen en het opheffen van de quarantaineverplichting voor gevaccineerde Israëli’s die terugkeren uit het buitenland zijn juiste en rechtvaardige stappen in deze periode. Ik dank mijn collega’s in de regering die begrip hadden voor de benarde situatie van de toeristenindustrie en het met mij eens waren dat de schade groter was dan de voordelen. Het vaccin is het beste antwoord op de epidemie en als zodanig komt het erop aan dat naast COVID-19 een normale, dagelijkse routine mogelijk is voor het gevaccineerde publiek.”

In 2019, voor de pandemie, bezocht een recordaantal toeristen Israël. Meer dan viereneenhalf miljoen toeristen brachten een bezoek aan het land. Bijna 100.000 daarvan waren afkomstig uit Nederland, het hoogste aantal Nederlandse bezoeker ooit. In de bijna twee jaar dat er nauwelijks toerisme mogelijk was, is er veel geïnvesteerd in onderhoud en infrastructuur van de toeristische sector. Zo is er een reeks nieuwe, bijzondere hotels geopend. Daarnaast zijn bestaande toeristische trekpleisters opgeknapt en geüpdatet, klaar om bezocht te worden door reizigers uit de hele wereld. De Israëlische regering keurde een steunpakket goed dat, voor het eerst sinds het uitbreken van Omicron, speciale hulp aan gidsen omvat voor een bedrag van 25 miljoen Sjekel voor gesubsidieerde rondleidingen voor het publiek, 60 miljoen Sjekel voor organisatoren van inkomend toerisme en een extra 150 miljoen Sjekel voor toeristenhotels.

De richtlijnen waar buitenlandse bezoekers aan moeten voldoen om het land te kunnen bezoeken zijn te vinden op een speciale website. Hierop staat in detail uitgewerkt hoe lang er tussen de vaccinaties, booster en/of herstel na besmetting moet zitten om Israël te bezoeken.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Travel Counsellors zet digitale transformatie in

Volgende bericht

"Boosteren, boosteren, boosteren, zodat je straks weer veilig en beschermd kan reizen"

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."