Nieuws

Italiaanse regering pompt opnieuw miljoenen in Alitalia

Deel dit artikel

Het ziet er naar uit dat een redding voor het in nood verkerende Alitalia dichtbij is. Naar verluidt wil Lufthansa naast een aandeel in de luchtvaartmaatschappij ook een commerciële samenwerking aangaan en is de Italiaanse regering bereid om weer geld uit te trekken om Alitalia in de lucht te houden.

Sinds mei 2017 staan beheerders aan het roer van de verlieslijdende vliegmaatschappij en voeren overheidsonderhandelaars al een behoorlijke tijd gesprekken met mogelijke investeerders en overnamekandidaten, maar boekten geen succes. Er zijn gesprekken met Delta Air Lines, maar ook met Lufthansa. Volgens persbureau Reuters zou Lufthansa nu niet alleen aanbieden om een aandeel in het bedrijf te nemen, maar ook om een commercieel partnerschap aan te gaan. Wel zou Alitalia de bedrijfsvoering moeten ‘herstructureren’.

De Italiaanse regering pompt opnieuw miljoenen euro’s in Alitalia. Volgens de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore gaat de regering akkoord met een nieuwe lening ter waarde van €350 miljoen euro. Dit is nodig om de airline in de lucht te houden.

In 2008 en 2014 werd Alitalia al eerder gered, er werken 11.600 mensen voor de luchtvaartmaatschappij.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

191 centimeter

Volgende bericht

PAI Partners wil Roompot Vakanties verkopen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."