CoronavirusNieuws

Jamaica verhoogt de COVID-19-testcapaciteit

Minister van Toerisme Edmund Bartlett heeft aangekondigd dat Jamaica zijn COVID-19-testinfrastructuur heeft uitgebreid om te voldoen aan de groeiende vraag, die wordt aangedreven door nieuwe reismaatregelen in de belangrijkste toeristische markten. “Jamaica is nu meer dan klaar”, zei minister Bartlett.

“We hebben een infrastructuur ontwikkeld die ons in staat stelt om de benodigde capaciteit van testapparatuur veilig te stellen en tegelijkertijd de testmethoden mogelijk te maken die zijn goedgekeurd door de relevante autoriteiten. Op deze wijze hebben alle bezoekers die naar Jamaica reizen toegang tot goedgekeurde testprocedures zodat zij kunnen voldoen aan de vereisten van hun respectieve landen om terug te keren.”

Deze stap volgt op recente maatregelen van de regeringen van de VS, Canada en verschillende Europese landen die eisen, dat alle terugkerende passagiers negatieve testresultaten tonen, om de toegang te vergemakkelijken of om zelfquarantaine te voorkomen. De minister benadrukte dat de verbeteringen aan het testsysteem worden aangestuurd door een speciale taskforce, die hij onlangs heeft aangesteld. Deze werkgroep heeft zich ook ingezet om het immigratieproces voor bezoekers te vereenvoudigen.

“De taskforce heeft veel werk verzet. Dit omvat onder meer het nemen van stappen om de capaciteit te bepalen die nodig is om alle bezoekers, die naar hun land terugkeren, te testen. Ik ben verheugd te kunnen zeggen dat dit werk is voltooid. We kunnen positief melden dat de alle laboratoria geaccrediteerd en met alle middelen uitgerust zijn ”, aldus minister Bartlett. De nieuwe taskforce werkt samen met het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn en toeristische partners, zowel in de publieke als in de private sector. Bezoekers worden aangemoedigd om de volgende link op de Jamaica Tourist Board-website (https://www.visitjamaica.com/travelauthorization/testing-labs/ ) te bezoeken voor informatie over testprocedures.

Ook zijn er testfaciliteiten in alle grotere hotels van het land. Daarnaast zijn er maatregelen genomen om het vervoer van bezoekers naar het dichtstbijzijnde testcentrum te vergemakkelijken als dit ter plaatse niet beschikbaar is. Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om voor de tests te betalen voordat ze bij de faciliteiten aankomen. De minister gaf ook aan dat bezoekers die positief testen voordat ze vertrekken, ter plaatse worden ondersteund. “Wij hebben een zorgprogramma ontwikkeld voor bezoekers die positief testen voordat zij naar huis willen terugkeren. De hotels fungeren als eerste aanspreekpunt, waarbij zij de bezoekers toestaan om gedurende de gehele periode in een aangewezen gebied van het hotel te laten verblijven, vooral als ze asymptomatisch zijn. Op deze manier wordt aan de nodige eisen worden voldaan, zodat de bezoekers snel naar huis kunnen terugkeren.”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Online workshop 'Towards tourism 2.0'

Volgende bericht

KLM blijft inzetten op duurzame vliegtuigbrandstof

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.