BlogsDylan CinjeeNieuws

Jankerds

Deel dit artikel

Al jaren wordt erover gesproken en nu blijkt ook dit jaar weer uit onderzoek van WeFlyCheap dat we eigenlijk maar één ding willen om onze vluchten aangenamer te maken. Ik heb het niet over een handdoekje bij binnenkomst, een uitgebreid entertainmentaanbod of een broodje kroket. Nee, het liefst willen we een vlucht zonder kinderen. Die vervelende, stinkende, krijsende koters zijn een grote ergernis, zeker als je rustig van je welverdiende vakantie wil genieten.

Het schoppen tegen rugleuningen en het kruipen door het gangpad zijn de grootste irritaties van kinderloze reizigers. Het weren van kinderen is dus ook terecht, je hebt natuurlijk niet voor niets een adults-only vakantie geboekt, dan wil je ook niet in het vliegtuig worden geconfronteerd met die bloedirritante wezens. De ouders zelf hebben ook vakantie, dus na het opstijgen worden de kinderen in het gangpad gedumpt en is het de taak van het vliegtuigpersoneel om hun kinderen te vermaken.

Als je wil luisteren naar de gezagvoerder die je vertelt hoe lang jouw ellendige vlucht nog duurt, is dat onmogelijk door die gillende sirenes. En als je je door een mijnenveld van speelgoed, speentjes en drinkflesjes hebt weten te werken richting het toilet, komt de walm van stinkende luiers en Zwitsal je al tegemoet. Daarnaast krijgen die kinderen ook nog eens overal voorrang. Ze mogen als eerst het vliegtuig in en je moet langer wachten op je eten, omdat al die potjes babyvoeding eerst moeten worden opgewarmd. Geen wonder dat mensen 25 euro extra over hebben voor een kinderloze vlucht.

Maar zijn de passagiers die zich ergeren aan de kinderen eigenlijk niet net zo erg? Het overdreven zuchten als een kind begint te huilen, omdat het pijn heeft aan de oortjes tijdens het stijgen en landen. Het boos achteromkijken als er in de rugleuning wordt gedrukt of het negeren van een kind dat een praatje wil maken. Zijn het niet juist die mensen die ervoor zorgen dat de vlucht onaangenaam wordt. Klagen helpt al helemaal niet. Kinderen doen wat ze willen en de meeste ouders worden er alleen maar ongemakkelijk door en laten we eerlijk zijn, wie in het hoogseizoen all-inclusive op vakantie gaat naar Turkije, Griekenland of Spanje kan verwachten dat er gezinnen met kinderen in het vliegtuig zitten.

Moet dan alles tegenwoordig voor een paar zuurpruimen worden aangepast? Als ook maar iets niet bevalt, wordt er geklaagd (op social media) en verwachten ze dat het naar hun zin (lees: met de nodige compensatie) wordt opgelost. Hoe ver kan zoiets gaan? Kinderen weren in de bus? Een no-kids coupe bij de NS of een kindervrije dag in de Efteling? Corendon en TUI lieten aan de Telegraaf weten hier niet in mee te gaan. “Wij leven van familievakanties. Kinderen zitten overal. Ongemak voor anderen duurt op Europese vluchten maar een paar uur”, aldus Corendon-baas Steven van der Heijden.

In mijn ogen is het tijdens een vlucht geven en nemen. Iedereen wil genieten van een welverdiende vakantie, of je nou kinderen hebt of niet. Zorg er wel voor dat je je kinderen weet te vermaken en laat dat niet de taak van het vliegtuigpersoneel zijn. Neem daarnaast als kinderloze reiziger voor de zekerheid oordopjes mee of zet wat muziek op je telefoon, zodat je de meeste herrie kan overstemmen. Even doorbijten en je adults-only vakantie kan beginnen.

Dylan Cinjee
dylan@travelpro.nl

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

TUI: Malediven en Mauritius noteren een +30%

Volgende bericht

KLM voegt Boston toe als nieuwe bestemming

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.