Nieuws

Jarige KLM deelt vilten grachtenpandjes uit

Deel dit artikel

KLM bestaat 100 jaar en deelt op maandag 7 oktober aan duizenden passagiers een zéér bijzonder cadeautje uit, namelijk een Amsterdams grachtenpandje met klokgevel, gemaakt van de oude uniformen van KLM-stewardessen geproduceerd door de bijzondere mensen van i-did.

Je zou het letterlijk ‘recyclen in een nieuw jasje steken’ kunnen noemen. Waarbij het niet alleen draait om het recyclen van hoogwaardige materialen, maar ook om het geven van een nieuw doel in het leven aan gemotiveerde mensen. Het past in het streven van KLM om zoveel mogelijk producten te hergebruiken. Na jaren trouwe dienst worden de uniformen vervangen door nieuwe. Het materiaal van de oude uniformen is van een dusdanige kwaliteit dat het nog uitstekend voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Waarbij de iconische blauwe kleur terugkomt in de gecreëerde nieuwe producten.

Deze missie resulteert onder andere in de eerder gelanceerde KLM100-collectie met naast het vilten huisje, schoudertassen, bagagelabels, sleutelhangers, laptophoezen en portefeuilles. Allemaal gemaakt van het zachte en supersterke blauwe ‘KLM-vilt’ door de bijzondere mensen van i-did. “Niet alleen zijn onze producten zo bijzonder, juist ook de mensen die ze hebben gemaakt. Ze maken deel uit van het i-did team. Mensen met een langdurige bijstandsuitkering helpen we om weer een werkend leven op te bouwen. Waarbij door middel van coaching en begeleiding op de werkvloer de talenten en interesses worden herontdekt. En met succes! Onder begeleiding van een uitstroomcoach vindt het grootste gedeelte van de i-did mensen langdurig een nieuwe baan”, aldus Mireille Geijsen van i-did.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Sunair vaker naar Guernsey vanaf Groningen Airport Eelde

Volgende bericht

Video - Pieter Elbers (KLM) bedankt reisprofessionals

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."