Nieuws

Jeruzalem in top 25 van beste bestemmingen

Bezoekers van reiswebsite Tripadvisor hebben Jeruzalem verkozen tot één van de vijfentwintig topbestemmingen ter wereld. “Er zijn maar weinig plaatsen die zoveel hartstocht oproepen als Jeruzalem”, aldus Tripadvisor. Bezoekers van Tripadvisor konden tijdens de campagne Travellers’ Choice 2011 hun favoriete vakantiebestemming kiezen. Stemmen gingen massaal naar Jeruzalem en behaalde daarmee de dertiende plaats. Andere grote winnaars zijn Kaapstad, Sydney en Machu Picchu in Peru. Tripadvisor over Jeruzalem: “Pelgrims reizen al eeuwenlang naar Jeruzalem, maar je hoeft hun godsdienstige vuur niet te delen om het grote culturele en historische belang van deze stad in te zien. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden maar zorg dat je ook genoeg tijd overhoudt om door de straten te wandelen en jezelf onder te dompelen in het dagelijks leven van zo’n oude, eerbiedwaardige stad.” “Jeruzalem is nog altijd van groot belang voor joden, christenen en moslims. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de oude stad, de Klaagmuur, de Heilige Grafkerk, de Via Dolorosa en de Rotskoepel, de op twee na heiligste Islamitische schrijn ter wereld. De oude stad kan gemakkelijk te voet worden verkend. Ver van de religieuze bezienswaardigheden bieden jazzclubs, hippe restaurants, filmhuizen en moderne theatervoorstellingen vermaak voor de 725.000 inwoners van Jeruzalem en de constante stroom bezoekers.”

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

airberlin dagelijks van Düsseldorf naar Gran Canaria en Tenerife

Volgende bericht

Reisburo Actueel #8

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."