Nieuws

Jet Airways annuleert alle vluchten

Het is de Indiase luchtvaartmaatschappij niet gelukt om een noodkrediet te krijgen en heeft al haar vluchten geannuleerd. Dat laat het noodlijdende Jet Airways weten in een officiële verklaring. ‘Jet Airways is met onmiddellijke ingang verplicht om al haar binnenlandse en internationale vluchten op te schorten. De laatste vlucht zal vandaag plaatsvinden’.

Naar verluidt wilde de luchtvaartmaatschappij 58 miljoen dollar (51 miljoen euro) lenen, dat nodig is om te kunnen doorvliegen. ‘Omdat er geen zicht is op noodkrediet van onze geldschieters of van iemand anders is de luchtvaartmaatschappij niet in staat voor brandstof of andere cruciale benodigdheden te betalen.’ Hierdoor is Jet Airways genoodzaakt al haar toestellen aan de grond te houden. In de verklaring benadrukt Jet Airways dat de maatregel tijdelijk is.

De airline kampt met een schuld van ruim € 1 miljard op een jaaromzet van € 3,1 miljard. Een maand geleden bestond de vloot nog uit 115 vliegtuigen. Daarvan vlogen er dinsdag nog maar zeven. De maatschappij schrapte eind vorige week al haar internationale vluchten. Hierdoor strandden wereldwijd enkele duizenden passagiers. Jet Airways kreeg het de afgelopen jaren steeds moeilijker in de competitieve Indiase luchtvaartsector. De maatschappij zou salarissen niet meer kunnen betalen en ook niet aan andere verplichtingen kunnen voldoen. Een consortium onder leiding van de Indiase staatsbank SBI nam vorige maand de controle over, maar was sindsdien tevergeefs op zoek naar een overnamekandidaat.

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] Jet Airways annuleert alle vluchten […]

Vorige bericht

Video & foto's - Cruise Travel zoekt retail op met Cruise Workshop

Volgende bericht

Travel Connect stopt: Qenner komt met oplossing

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."