Nieuws

Jet Airways in Nederland failliet verklaard

Uit het Centraal Insolventieregister blijkt dat de Rechtbank Noord-Holland gisteren faillissement heeft uitgesproken over de Indiase luchtvaartmaatschappij. Omdat Jet Airways een kantoor in Nederland (WTC Schiphol) heeft kon een Nederlandse rechter het faillissement uitspreken. Rocco Mulder is aangesteld als curator.

Jet Airways werd bij verstek failliet verklaard, dus het is nog niet duidelijk of het bedrijf van het faillissement op de hoogte is en of het daartegen in beroep gaat. De airline kampt met een schuld van ruim € 1 miljard op een jaaromzet van € 3,1 miljard. De maatschappij schrapte in april al haar internationale vluchten. Hierdoor strandden wereldwijd enkele duizenden passagiers. Jet Airways kreeg het de afgelopen jaren steeds moeilijker in de competitieve Indiase luchtvaartsector. De maatschappij zou salarissen niet meer kunnen betalen en ook niet aan andere verplichtingen kunnen voldoen.

Het faillissement is aangevraagd door twee Europese transporteurs die nog geld tegoed hebben van de airline. Op 10 april heeft Worldwide Flight Services (WFS) op Schiphol een van de Boeing-toestellen van Jet Airways in beslag genomen. Het toestel werd ook in beslag genomen wegens wanbetaling. Het faillissement geldt volgens het Nederlandse recht in alle landen, maar het is niet direct duidelijk of het Indiase recht dat erkent, meldt de curator.

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Nederlanders gebruiken vakantiegeld niet voor vakantie

Volgende bericht

Holiday Extras voegt ferry-overtochten toe aan aanbod

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.