CoronavirusNieuws

Johnson: ‘Vaccinpaspoorten gaan zeker een rol spelen’

De Britse premier Boris Johnson heeft gezegd dat er Covid-19 vaccinpaspoorten zeker een rol spelen voor internationale reizigers. De Britse regering bekijkt momenteel hoe vaccincertificaten in het binnen- en buitenland kunnen worden gebruikt.

‘Er zal zeker een wereld komen waarin voor internationaal reizen vaccinkaarten worden gebruikt’, zo liet Johnson gisteren aan ITV weten tijdens een bezoek aan Middlesbrough. Labour-leider Sir Keir Starmer zei tegen The Telegraph dat Covid-paspoorten voor internationaal reizen ‘onvermijdelijk’ zijn.

De Global Travel Taskforce moet op 12 april verslag uitbrengen, maar Johnson zal naar verwachting op paasmaandag (5 april) al een beetje informatie gaan prijsgeven over de herstart van het reizen.

De Europese Commissie, die heeft toegewerkt naar de invoering van haar digitale groene certificaten medio juni, heeft vandaag in een tweet laten weten dat de certificaten ‘ervoor zullen zorgen dat mensen deze zomer veilig binnen de EU kunnen reizen’.

De IATA heeft laten weten dat haar digitale reispas voor Covid-19-testresultaten en vaccinatiebewijzen medio april in de App Store zal zijn te vinden.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Staatssecretaris Keijzer informeert Tweede Kamer over Voucherfonds

Volgende bericht

Airlines en touroperators reageren op situatie Curaçao

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.