Nieuws

Jos Beltman neemt na 35 jaar afscheid van Incento

Jos Beltman (directeur Incento) gaat na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest in de reisbranche  met pensioen, Beltman was de afgelopen 35 jaar werkzaam bij Incento en groeide uit tot treinspecialist pur sang. Voordat hij bij Incento aan de slag ging in 1984 was hij onder meer zes jaar werkzaam bij Arke Reizen/TUI.

Op 6 september vindt er een afscheidsrecept plaats voor Beltman in het Spoorwegmuseum (Utrecht) waarvoor de uitnodigingen zijn verstuurd. Het bedrijf waar hij zich vol enthousiasme voor inzette, Incento, werd op 1 november 1971 opgericht door Tom Posch en in 1983 overgenomen door Carl J. Gerkens. Het bedrijf groeide onder leiding van Beltman uit tot een toonaangevende reisspecialist in onder meer luxe treinreizen, wereldwijd. In september 2016 bereikten de Four Seasons Travel Group en Gerkens (destijds eigenaar van Incento) een akkoord over de overname van Incento.

Op de foto, gemaakt in 2010, staat Beltman bij de ‘Venice Simplon Oriënt Express’. De Oriënt-Express vertrok dat jaar voor het eerst in de geschiedenis vanuit Amsterdam naar Venetië met 180 passagiers. “Dat het ons gelukt is om deze trein voor één keer vanuit Amsterdam te laten vertrekken, is een droom die werkelijkheid wordt”, zo liet Beltman destijds weten.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Droombaan

Volgende bericht

Duizenden vakantiegangers geëvacueerd in Zuid-Frankrijk

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.