CoronavirusNieuws

Joussen (CEO TUI Group): “EU moet vakanties mogelijk maken in 2020”

Deel dit artikel

“De EU en de lidstaten moeten een routekaart ontwikkelen voor het reizen binnen Europa en vakanties mogelijk maken in 2020”, laat Fritz Joussen (CEO TUI Group) weten in een bericht. “In Europa zijn reizen en vakanties van groot belang voor de mensen. Het verkeer op onze boekingssites is 90 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, hoewel reizen op dit moment niet mogelijk is. Ook de boekingen voor 2021 liggen op een gunstig niveau.”

Joussen: “We moeten nu goed uit de crisis komen. Het toerisme binnen Europa heeft een duidelijk perspectief nodig. Dit houdt onder meer in dat we ons met het toerisme en het vliegverkeer openstellen voor landen en regio’s in Europa die goede vooruitgang hebben geboekt en de terugkeer van vakantiegangers actief bevorderen, zoals Griekenland, Cyprus, Portugal, de Balearen, Oostenrijk of Bulgarije. Vakantie thuis is een aanbod, maar moet niet het enige antwoord zijn voor Europa en de Europeanen.”

China
TUI China heeft inmiddels voorzicht de bedrijfsvoering weer hervat en biedt binnenlandse reizen aan voor vakantiegangers in China. “Onze kantoren in Beijing en Shanghai waren tijdens de crisis ook in bedrijf, maar de vakanties konden niet worden verkocht. Nu zien we een duidelijke achterstand in de vraag naar vakantiereizen. Nu is het land op de weg terug naar de normaliteit en mogen Chinezen binnen hun eigen land reizen. TUI China zal daarom de komende weken geleidelijk het aanbod uitbreiden.”

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lees nu TravelPro 18 van 1 mei 2020 online!

Volgende bericht

Oey (RIU): "Achter de schermen gaan onze activiteiten door"

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.