CoronavirusNieuws

Joussen (TUI): “We kunnen vakanties gaan plannen voor Spanje”


TUI CEO Fritz Joussen heeft gereageerd op de aankondigingen van de Spaanse premier Pedro Sanchez om het toerisme in Spanje vanaf juli weer mogelijk te maken.

“Nu kunnen we vakanties gaan plannen voor Mallorca, het Spaanse vasteland en de Canarische Eilanden en het onze klanten aanbieden. Miljoenen vakantiegangers hebben de zekerheid dat zomervakanties in Spanje mogelijk zijn tijdens de schoolvakanties. Dit is een goed signaal voor veel gezinnen, maar ook voor TUI als touroperator en de reisbureaus die klanten adviseren over hun vakantiebeslissingen. Na Griekenland, Cyprus, Kroatië en Bulgarije heeft Spanje nu ook duidelijkheid verschaft voor het begin van het vakantieseizoen”, laat Joussen weten in een reactie.

Voorbereiding
Joussen: “We zijn al weken intensief aan het voorbereiden, hebben voor TUI en onze partners hogere veiligheids- en hygiënestandaarden ontwikkeld en trainen nu al het personeel in de hotels. In tijden van corona willen we de vakantie zo normaal mogelijk en zo verantwoord mogelijk maken, tijdens de vlucht, in het hotel en op de vakantiebestemming.” Joussen heeft in de Duitse media laten weten dat TUI vanaf eind juni weer met enkele vakantievluchten wil gaan starten.

Onduidelijkheid
Of TUI vanaf eind juni weer vakantievluchten gaat uitvoeren vanaf Schiphol is op dit moment nog niet zeker. Het Nederlandse reisadvies naar Spanje, maar ook andere Europese bestemmingen, staat vooralsnog op oranje. Rutte liet eerder weten binnenkort met meer duidelijkheid te komen.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Martis
    27 mei 2020 at 18:34 — Beantwoorden

    21 maart op schiphol aangekomen tui bali helemaal dicht zonder melding 1 week lang werd mij beloofd dat de vlucht doorgat ee nieuwe ticket gekocht bij klm voor 580 euro ik wil mijn geld terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Brussels Airlines hervat vluchten met een netwerk van 59 bestemmingen van juni tot augustus

Volgende bericht

Sunny Cars annuleert reserveringen tot en met 18 juni

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.