CoronavirusNieuws

Kabinet: Reizigers uit buitenland moeten negatieve coronatest kunnen tonen

Reizigers die in Nederland aankomen vanuit een coronarisicogebied, moeten verplicht kunnen aantonen dat zij  negatief getest zijn op het coronavirus. Die test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Dat schrijft minister De Jonge (Volksgezondheid) in een Kamerbrief.

Hiervoor is wel een aanpassing van de wet nodig en daarom kan het verplichten van een negatieve testverklaring op zijn vroegst in het voorjaar worden ingevoerd. Vanaf medio december kan er wel gevraagd worden naar de testverklaring  voor specifieke reizigers als niet-Europese reizigers  die zijn uitgezonderd van het inreisverbod van de EU. De minister schrijft ook dat hij reizigers uit risicogebieden vijf dagen na aankomst in Nederland wil laten testen, ook als zij geen coronagerelateerde klachten hebben. Door de regels op te stellen hoopt het kabinet dat dit kan, zonder dat reizigers uit risicogebieden het virus weer met zich meebrengen.

What do you want to do ?

New mail

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Gratis annuleren bij Yaxa Reizen

Volgende bericht

Win een verblijf in Curaçao Marriott Beach Resort

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."