Nieuws

Kabinet wil groei vakantievluchten Schiphol een halt toeroepen

Deel dit artikel

Het kabinet wil de groei van vakantievluchten op Schiphol een halt toeroepen, dat meldt de Volkskrant vandaag. Het plan komt uit een concept van de Luchtvaartnota 2020-2050 die handen zou zijn van de krant.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, zou werken aan een regel om luchtvaartmaatschappijen die meer bijdragen aan het wereldwijde netwerk van bestemmingen, zoals KLM, te bevoordelen bij de verdeling van vliegrechten.

Beperkt groeien
In de komende 30 jaar mag Schiphol maar beperkte groeien om de omwonenden te ontlasten en de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Na 2020 mag de luchthaven groeien naar 540.000 starts en landingen per jaar, 40 duizend meer dan nu. Volgens het kabinet moeten die vluchten bijdragen aan de Nederlandse economie en niet opgaan aan extra vluchten naar zonbestemmingen.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Werkonderbreking catering services: kans op vertragingen

Volgende bericht

LEVEL maakt vluchtschema voor zomer bekend

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.