Nieuws

Kabinet wil vliegtax weer invoeren

Het kabinet heeft in plannen om de begroting op peil te krijgen aangegeven de vliegtax te willen herinvoeren. Vanuit de reisbranche wordt er geïrriteerd gereageerd op de plannen. Frank Oostdam, directeur ANVR, laat TravelPro weten dat de brancheorganisatie in samenwerking met partijen als KLM, Schiphol en de Barin actie gaat ondernemen tegen de plannen. ‘‘De reisbranche wordt gebruikt als onderdeel van een politiek spel. Wij zijn daar absoluut niet blij mee. Je zou zeggen dat de politiek lerend vermogen heeft als we kijken naar het schrappen van de vliegtax in 2009 die een jaar eerder werd ingevoerd. Het is een onzalig idee wat de sector absoluut banen gaat kosten.’’

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

2 Reacties

 1. Anne Langhout
  7 oktober 2013 at 17:03

  Begrijpelijk dat het goed voor de staatskas en het milieu is. Alleen voerde de Nederlandse regering in 2008 al devliegtax in. Andere landen in Europa hebben deze vliegtax niet.Het gevolg van deze vliegtax was, dat:

  – Veel banen verloren zijn gegaan
  – Er nog veel banen op de tocht stonden
  – Vliegen onnodig duurder is geworden
  – De Nederlandse concurrentiepositie werd aangetast.

  Het zou een beetje vreemd zijn de vliegtax opnieuw in te voeren. Als ze dit willen invoeren moet het wereldwijd gelden, anders tast je de Nederlandse concurrentiepositie aan en draai je de Nederlandse vliegmaatschappijen de nek om.. Slecht idee, weer bedacht door iemand die er niet over heeft nagedacht van te voren!

 2. Elisabeth Dijkema
  5 oktober 2013 at 14:41

  Vliegtax is een goede zaak. Het is raar dat overal btw op geheven wordt en dat de vliegtax weer is afgeschaft. Het is ook bespottelijk hoe weinig een ticket kan kosten. Vliegen is veelal een ‘luxeartikel’ waar het hoge btw tarief voor zou moeten gelden.
  Goed voor de staatskas en goed voor het milieu!

Vorige bericht

Sunny Cars laat Oad-klant niet in de kou staan

Volgende bericht

Overname Globe reisburo's door D-reizen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.