CoronavirusNieuws

Kleinschalige reisorganisaties zijn blij met de eerste aanzet tot compensatie

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) heeft laten weten verheugd te zijn dat gisteren twee belangrijke moties voor financiële tegemoetkoming in de Tweede Kamer zijn aangenomen.

Het betreffen twee moties die zijn ingediend door CDA-Kamerlid Amhaouch, te weten een tegemoetkoming in de annuleringskosten voor veel kleinschalige reisorganisaties en de oprichting van een commissie binnen de RVO die een oplossing moet creëren voor schrijnende gevallen die buiten de TVL vallen.

“Binnen de reisbranche zijn dit bijvoorbeeld reisorganisaties die wel degelijk vaste kosten hebben, maar die vanwege het ontbreken van een aparte ingang sowieso buiten de TVL vallen. Veel kleinschalige reisorganisaties, maar bijvoorbeeld ook veel zelfstandig reisadviseurs (zra’s) vallen hierdoor voor steunmaatregelen buiten de boot. De kleinschalige touroperators hebben te maken met de annuleringskosten van de geplande reizen”, aldus voorzitter Ton Brinkman.

“We hebben de lobby richting Den Haag samen met de ANVR ter hand genomen”, aldus Brinkman. “Het is de eerste keer dat VvKR en ANVR samen optrekken en beide verenigingen zijn nu blij dat de eerste aanzet tot compensatie nu eindelijk gegeven is. De vraag blijft hoe de regering de moties gaat invullen. Uiteraard verleent VvKR alle medewerking in de ondersteuning bij de nadere uitwerking van beide regelingen.”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Stropen van neushoorns neemt af, maar Kruger National Park nog steeds bedreigd

Volgende bericht

Video - Tourism New Zealand: stop met het kopiëren van social influencers

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.