CoronavirusNieuws

KLM blijft op Zuid-Afrika vliegen

Deel dit artikel

KLM blijft op Zuid-Afrika vliegen en zal de vluchten van Johannesburg en Kaapstad naar Amsterdam onder het geldende strenge protocol uitvoeren, dat laat de luchtvaartmaatschappij weten in een statement over het inreisverbod.

‘KLM neemt de situatie uiterst serieus en de veiligheid van passagiers en bemanning staan daarbij voorop. KLM benadrukt dat daarbij aan boord strikte veiligheidseisen gehanteerd, zowel voor passagiers als crew. Er wordt hierbij gehandeld in lijn met de eisen die overheden hierin stellen.’

Er zijn vanochtend twee KLM-toestellen vanuit Kaapstad en Johannesburg geland op Schiphol. Alle passagiers worden van boord gehaald en worden op Schiphol op dit moment op een speciaal aangewezen locatie getest. De verantwoordelijkheid voor het van boord gaan en het proces van testen ligt bij de GGD.

Passagiers die vanwege de ontstane situatie hun vlucht om willen boeken, kunnen dit doen tegen de reeds geldende flexibele omboekingsvoorwaarden.

Vanochtend is er door het Nederlandse kabinet aangekondigd dat de landen Zuid-Afrika, Lesotho, Eswatini, Botswana, Namibië en Zimbabwe zijn aangemerkt als zeer hoog risicogebied met een zorgelijke COVID-variant.

Voor KLM-passagiers betekent dit, dat wanneer zij met KLM reizen vanuit Zuid-Afrika, zij alleen met het vliegtuig terug mogen keren naar Nederland als dat in lijn is met de inreisrestricties van de Nederlandse overheid.

Het inreisverbod geldt niet voor repatriëring voor personen met een Nederlands paspoort, EU-burgers en Schengeningezetenen en het vervoer van medisch noodzakelijk personeel, zeevarenden, luchtvaartpersoneel en mensen met andere uitzonderingsposities, zoals het reizen om dwingende gezinsredenen. Voor een volledig overzicht van de uitzonderingen verwijzen wij naar de Nederlandse overheid.

Voor passagiers die tot uitzonderingscategorieën behoren, gelden de volgende testverplichtingen wanneer zij reizen:
– Een negatieve PCR/NAAT-test van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan van het vliegtuig en maximaal 48 uur oud voor aankomst in Nederland of een negatieve PCR/NAAT-test van maximaal 48 uur voor vertrek naar Nederland en daarop aanvullend een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan van het vliegtuig;
– Een quarantaineverplichting gedurende tien dagen of bekort tot vijf dagen bij een negatieve test, welke vijf dagen na aankomst in Nederland is afgenomen bij de GGD.


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Vliegverbod: vluchten kunnen blijven gaan voor inwoners Nederland en EU-burgers op doorreis

Volgende bericht

Kabinet breidt coronasteun voor ondernemers uit

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.