Nieuws

KLM en CityJet richten Air Antwerp op

KLM en het Ierse CityJet richten samen een nieuwe luchtvaartmaatschappij op: Air Antwerp. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft 25% van de aandelen in bezit, de overige 75% is in handen van CityJet.

Air Antwerp geeft nog geen duidelijkheid over de bestemmingen, maar volgens de Belgische media wordt er gestart met één Fokker 50, een toesteltype met 50 plaatsen dat ook VLM Airlines werd gebruikt. Met Air Antwerp willen de aandeelhouders nichemarkten bereiken die ze nu niet zelf kunnen bedienen. Naast Willem Alexander Hondius (KLM) staat ook Johan Maertens (ex-VLM CEO )aan het roer bij Air Antwerp. Bij Air Antwerp zijn nog enkele andere ex-werknemers van VLM aan de slag om te helpen bij de voorbereidende werken. De licentie moet nog worden goedgekeurd, tot die tijd mag er niet worden gevlogen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Thomas Cook: "Geen reden tot paniek"

Volgende bericht

Nederlanders gebruiken vakantiegeld niet voor vakantie

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."