Nieuws

KLM en easyJet botsen op Schiphol

Een toestel easyJet is vanmorgen op Schiphol in botsing gekomen met een toestel van KLM, waardoor beide vliegtuigen beschadigd raakten. Dit gebeurde tijdens het taxiën vanaf de parkeerplek. Er raakte niemand gewond.

Hoe het incident heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Het toestel van KLM stond klaar om naar Madrid te vliegen. De woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zegt tegen AD: “Niemand is in gevaar geweest of gewond geraakt. Onze Boeing heeft schade. We proberen zo snel mogelijk een vervangend toestel te regelen, opdat alle passagiers hun reis kunnen vervolgen.”

“EasyJet kan bevestigen dat twee toestellen elkaar geraakt hebben tijdens de zogenaamde pushback vanochtend op Schiphol. Eén van de toestellen was easyJet vlucht EJU8868 van Amsterdam naar Londen Gatwick.De passagiers aan boord zijn inmiddels terug in de terminal, waar ons grondpersoneel voor ze zorgt en ze op de hoogte houdt van de laatste informatie. De vlucht naar Londen Gatwick zal nu worden uitgevoerd door een ander toestel, dat op dit moment onderweg is naar Amsterdam. De veiligheid en het welzijn van onze passagiers en crew is easyJet’s hoogste prioriteit. Er is onmiddellijk een onderzoek ingesteld, volgens procedure, om te begrijpen wat er precies gebeurd is”, laat de airline weten.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Chris Kaiser (Elephant Hills) lanceert duurzame startup

Volgende bericht

@Leisure Group kondigt rebranding aan naar OYO Vacation Homes

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."