Nieuws

KLM hervat lijndienst naar Boedapest

Deel dit artikel

Op 29 oktober 2010 hervat KLM haar lijndienst naar luchthaven Ferihegy in Boedapest.

Voorheen werden vluchten naar Boedapest uitgevoerd in codeshare met Malév Hungarian Airlines. Met ingang van 29 oktober beëindigt KLM deze samenwerking.

KLM voert de lijndienst nu zelf uit met Boeing 737-toestellen met drie dagelijkse
frequenties. Boedapest is bijzonder geschikt voor zowel de lokale markten als de overstapmarkt vanuit Boedapest. Met de herintroductie van Boedapest voert KLM vluchten uit naar 63 middellange bestemmingen.

Met ingang van de winterdienstregeling op 31 oktober 2010 start KLM een lijndienst tussen Amsterdam en Kigali International Airport in Rwanda. Kigali wordt KLM’s 64ste intercontinentale bestemming. Kigali wordt vijf maal per week aangeboden met een tussenstop in Entebbe. Deze nieuwe vlucht wordt uitgevoerd met een Airbus A330-200. Dit toestel biedt plaats aan 243 passagiers; 30 in de World Business Class en 213 in de Economy Class.

President-directeur van KLM, Peter Hartman: “Met de toevoeging van Kigali als nieuwe bestemming verstevigt KLM haar positie in Oost Afrika. Deze regio is van groot belang in het omvangrijke netwerk van Air France-KLM.” Samen met partner Kenya Airways biedt KLM, naast Nairobi, Entebbe, Kilimanjaro en Dar Es Salaam, Kigali als vijfde directe bestemming aan in Oost Afrika. KLM-Kenya Airways voert daarmee 41 wekelijkse vluchten uit tussen Oost Afrika en Europa.

Vlucht KL563 vertrekt vanaf 31 oktober 2010 op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag om 10.15 uur vanaf Schiphol en komt de dezelfde dag in Kigali aan om 21.25 uur. De retourvlucht KL564, vertrekt uit Kigali op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag om 22.30 uur en keert de volgende dag terug in Amsterdam om 8.15 uur.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Warm

Volgende bericht

ANWB lanceert medische vertaalkaart

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.