Nieuws

KLM hervat lijndienst naar Rio de Janeiro

Deel dit artikel

KLM hervat op 1 november 2011, na een periode van twaalf jaar, haar lijndienst tussen Amsterdam en Rio de Janeiro. Rio wordt de 70e intercontinentale bestemming van KLM. KLM President & CEO Peter Hartman: “Latijns-Amerika is een opkomende markt. Met Rio de Janeiro als 9e bestemming voor KLM in Latijns Amerika, versterken wij onze positie in deze sterk groeiende regio. De economische ontwikkelingen in Brazilië zijn gigantisch te noemen en wij zien Rio als een belangrijke toevoeging aan het KLM netwerk voor onze zakelijke passagiers. Er is een enorme stijging van buitenlandse investeringen in deze regio, voornamelijk te danken aan de groei in de olie en gas industrie”.

Rio is tevens een attractieve bestemming voor Europese toeristen vanwege onder meer de beroemde en drukbezochte stranden, zoals Copacabana en Ipanema. In 2014 is Brazilië gastheer voor de World Cup en in 2016 worden ook de Olympische Spelen in Rio georganiseerd. Vanaf de start van het winterseizoen, voert KLM driemaal per week een rechtstreekse vlucht uit naar en van de luchthaven Galeao Antonio Carlos Jobim International Airport van Rio de Janeiro. Op dinsdag, donderdag en zaterdag zal vlucht KL705 om 10.40 uur vanuit Amsterdam Airport Schiphol vertrekken en dezelfde dag om 19.30 uur in Brazilië aankomen. De retourvlucht KL706 vertrekt ook op dinsdag, donderdag en zaterdag om 21.40 uur vanuit Rio de Janeiro en arriveert de volgende dag om 11.55 uur weer in Amsterdam.

De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200ER die 318 passagiers kan vervoeren: 35 in World Business Class en 283 in Economy Class. Vluchten naar Rio de Janeiro kunnen worden gereserveerd met ingang van 15 juni 2011


Deel dit artikel
Vorige bericht

Foto's: TNF on Tour Cyprus

Volgende bericht

Reisburo Actueel #10

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.