CoronavirusNieuws

KLM: risico besmetting coronavirus aan boord is laag

Deel dit artikel

Met ingang van vandaag, maandag 11 mei, is het dragen van gezichtsbescherming bij het instappen en aan boord verplicht voor passagiers van KLM. Het risico van besmetting aan boord van vliegtuigen is laag. Dat zegt de airline.

Moderne vliegtuigen zijn namelijk voorzien van High Efficiency Particulate Air (HEPA) filters, die zorgen voor schone cabinelucht van hoge kwaliteit, waarbij er een hoge mate van luchtcirculatie plaats vindt. De lucht wordt om de drie minuten vervangen door het ingebouwde luchttoevoersysteem van het vliegtuig. De luchtstroom in het vliegtuig gaat van boven naar beneden, wat de kans op ‘horizontale’ transmissie in de cabine nog verder vermindert. Bovendien stroomt de lucht snel en dat is niet bevorderlijk voor de verspreiding van druppels. Verder zitten de passagiers allemaal met hun gezicht in dezelfde richting, zodat er weinig face-to-face interactie is en vormen de stoelen een barrière voor de transmissie naar voren of naar achteren in de cabine.

Author


Deel dit artikel

1 Comment

Vorige bericht

ANVR: eerste digitale Algemene Ledenvergadering

Volgende bericht

Griekenland komt 18 mei met update over versoepelingen toerisme

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."