CoronavirusNieuws

KLM start luchtbrug om gestrande reizigers uit Australië op te halen

KLM is gisteravond een luchtbrug gestart van Schiphol naar Australië waarmee in de aankomende dagen bijna 2.000 Nederlandse reizigers worden opgehaald. KLM voert deze vluchten uit in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken. De laatste weken heeft KLM al tienduizenden reizigers uit de hele wereld naar huis gebracht.

“We zijn er trots op dat we tijdens deze wereldwijde crisis op deze manier van betekenis kunnen zijn”, aldus Rene de Groot (COO van KLM). “Vanuit de geschiedenis van KLM zijn deze vluchten extra speciaal. We hebben al sinds 1950 een sterke band met Australië, want het land was ruim 50 jaar lang een waardevolle bestemming binnen ons netwerk. Het is nu voor het eerst in 20 jaar dat er weer een KLM-vliegtuig op Sydney Airport landt.”

Repatriëringsvluchten
Het vliegtuig dat gisteravond om 20.50 uur vanaf Schiphol vertrokken is, is het eerste in een reeks van zes repatriëringsvluchten die vliegt tussen Amsterdam Schiphol en Australië. Het toestel landt 4 april op Sydney Airport en vliegt op 5 april naar Schiphol waar het 6 april aankomt. Deze vlucht wordt van 6 tot en met 10 april herhaald. Daarna vliegt KLM vier keer naar Kuala Lumpur op en neer en haalt partner Malaysia Airlines vanaf daar de Nederlanders op uit Australië en brengt ze naar Kuala Lumpur waar ze op een KLM vlucht naar Schiphol overstappen. Er zal dan ook op andere Australische steden worden gevlogen en naar Nieuw-Zeeland.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Aangekomen uit de VS? Veertien dagen in thuisquarantaine

Volgende bericht

Duitse overheid ondersteunt corona-voucher

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.