Nieuws

KLM: stijging passagiersaantallen ondanks brandstofstoring

De maand juli liet een stijging van de KLM passagiersaantallen zien. Vracht had daarentegen een stevige daling. KLM had in deze maand 2,2% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

“De passagiers stijging zette, ondanks de nadelige effecten van de brandstofstoring op Schiphol, ook in de zomermaand juli door. Vracht daarentegen daalde aanzienlijk. Door de verschillende ontwikkelingen in de markten en ook brandstofkosten moeten we scherp blijven en ons verder hierop voorbereiden”, aldus KLM President-directeur Pieter Elbers.

Bij een hoger vervoer van 1,6% in passagierskilometers en een hogere capaciteit stoelkilometers van 1,2%, bleef de bezettingsgraad nagenoeg stabiel hoog in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De passagiersgroei was met name te zien op bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, Azië en Noord-Amerika. Forse dalingen waren te zien op Zuid Amerika en het Midden Oosten.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

American Express Global Business Travel ondersteunt UNICEF

Volgende bericht

Thomas Cook: Casa Cook op Ibiza geopend

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.