Nieuws

KLM stopt met vliegen op Oekraïne

Deel dit artikel

KLM stopt met vliegen op Oekraïne. Dit besluit volgt op het aangepaste reisadvies naar code rood en een uitgebreide veiligheidsanalyse. Wanneer KLM weer op Kiev gaat vliegen, is nu nog niet duidelijk.

KLM vliegt sinds 2014 niet over de oostelijke regio’s van Oekraïne en de Krim. Er vinden nu tot nader order geen vluchten meer plaats door het Oekraïense luchtruim. Bij de uitvoering van haar operatie stelt KLM de veiligheid van passagiers en medewerkers altijd voorop. Veilige en optimale routes kiezen is een vast onderdeel van onze dagelijkse praktijk.

KLM gebruikt een security-managementsysteem om risico’s te analyseren en zo veilige vliegroutes te bepalen. Voor deze analyse wordt mede gebruikgemaakt van informatie die wordt gedeeld binnen de Nederlandse expertgroep, waar alle Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, de inlichtingendiensten, het Ministerie van Defensie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Buitenlandse Zaken, NCTV en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat deel aan nemen. Op welk moment het besluit genomen wordt om niet over of naar een bepaald land te vliegen is gebaseerd op de op dat moment meest actuele analyses.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Transavia en Azores Airlines maken eilanden Azoren makkelijker bereikbaar

Volgende bericht

Schiphol: 2,5 miljoen passagiers in januari

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.