Nieuws

KLM stopt tijdelijk met Insel Air

Insel Air, de luchtvaartmaatschappij uit Curaçao, heeft operationele problemen waardoor KLM de codeshare-overeenkomst tijdelijk opschort. Dat bevestigde een woordvoerder van KLM tegenover TravelPro. Het is nog niet duidelijk wanneer de vluchten weer worden hervat. KLM boekt de vluchten per direct om.

Insel Air kwam onlangs al in het nieuwe door de financiële problemen die de airline schijnt te hebben. Volgens de media op Curaçao wordt de luchtvaartmaatschappij al een half jaar financieel gesteund door de plaatselijke overheid en wordt het noodlijdende luchtvaartbedrijf voornamelijk in leven gehouden door een krediet van ontwikkelingsbank Korpodeko en speciale afspraken met de belastingdienst. Volgens Eugène Rhuggenaath (demissionair minister van Economische Zaken) wordt de overheid geen luchtvaartcarrier, maar kan het eiland het zich niet permitteren dat Insel Air omvalt. De airline is te belangrijk geworden voor de economie, werkgelegenheid en bereikbaarheid.

© 2016, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

VuelandiaHotels onder SGR

Volgende bericht

Mogelijke terreurdreiging Rotterdam Airport

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."