Nieuws

KLM vermindert vluchten Brussel – Schiphol en zet treinen in

Met ingang van 29 maart 2020 vervangt KLM één dagelijkse verbinding tussen Brussel en Schiphol door stoelcapaciteit op de hogesnelheidstrein Thalys. KLM, Thalys en NS hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een langetermijnplan om het aantal vluchten tussen Brussel en Schiphol te verminderen. Uitgangspunt daarbij is dat het product voor de klant aantrekkelijk blijft.

KLM zegt al vaker te gegeven aangegeven voorstander te zijn van het vervangen van korteafstandsvluchten door de trein, zolang het treinproduct een volwaardig alternatief is qua snelheid, betrouwbaarheid en comfort voor de reiziger. De reductie van vijf naar vier vluchten per dag op de route Brussel-Schiphol v.v. en het verbeterde Air&Rail-product met Thalys zijn volgens de vervoerder een eerste stap. KLM heeft de intentie het aantal vluchten tussen Brussel en Schiphol geleidelijk af te bouwen. De route Brussel-Schiphol wordt gebruikt door transferpassagiers die overstappen op Schiphol en doorvliegen naar een verre bestemming. “Intermodaal vervoer per trein en vliegtuig is nog complex en heeft uitdagingen. Daarnaast gaat het om snelheid, zowel van de treinverbinding zelf als van het overstapproces op de luchthaven. Op beide vlakken proberen we zoveel mogelijk voortgang te boeken. Deze reductie van 5 naar 4 frequenties is een goede manier om hier verder aan te werken en meer ervaring op te doen met Air&Rail”, zegt Pieter Elbers (President-directeur bij KLM).

Fly Responsibly en slots
De stap past binnen KLM’s commitment inzake Fly Responsibly, dat is gericht op het creëren van een duurzamere toekomst voor de luchtvaart, en het sectorplan Slim en Duurzaam. KLM heeft daarnaast te maken met slotbeperkingen op Schiphol. Door korteafstandsvluchten te vervangen door treinverbindingen, kunnen schaarse slots worden ingezet voor het ontsluiten van langeafstandsbestemmingen. De aanvoer van reizigers blijft met deze oplossing op peil en de netwerkkwaliteit van Schiphol verbetert door een gevarieerder aanbod aan bestemmingen.

Verbeteringen Air&Rail-product
De Air&Rail-tickets kunnen gewoon via KLM.com en reisagenten worden geboekt. Om de trein goed te laten aansluiten op de KLM-vluchten kijken Thalys, NS, KLM en Schiphol nog naar verdere verbeteringen op het gebied van onder andere bagageafhandeling. Ook komt er een speciale Air&Rail-incheckbalie op Schiphol.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Merknamen FOX en Pharos verdwijnen

Volgende bericht

Greenpeace laat publiek actie tegen Schiphol kiezen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."