Nieuws

KLM vliegt uit voorzorg niet over Straat van Hormuz

KLM heeft laten weten dat het vooralsnog niet meer over de Straat van Hormuz vliegt. Aanleiding is dat daar eerder deze week een Amerikaanse drone uit de lucht werd geschoten. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA vlogen er vlak bij (80 kilometer) de drone meerdere passagierstoestellen.

“Veiligheid heeft voor KLM de hoogste prioriteit. We volgen alle ontwikkelingen die mogelijk betrekking hebben op de veiligheid van het luchtruim 24/7 op de voet en richten de operatie zo in dat de veiligheid van de vluchten is gewaarborgd”, zo laat KLM weten.

De FAA heeft Amerikaanse airlines verboden om vluchten uit te voeren boven de Straat van Hormuz en de Golf van Oman. Luchtvaartmaatschappijen moeten nu andere routes gaan vliegen en in veel gevallen meer brandstof gebruiken. United Airlines heeft de route Newark naar Mumbai, die door het Iraanse luchtruim gaat, vooralsnog geschrapt.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Bijna een derde van de Nederlanders vindt rijden in het buitenland spannend

Volgende bericht

RIU opent in Bulgarije Riu Palace Sunny Beach

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.