Nieuws

KLM vliegt vanaf maart naar Cork (Ierland)

KLM breidt haar Europese netwerk uit met Cork (Ierland). Vanaf maart 2020 wordt de tweede grootste stad van Ierland dagelijks door KLM verbonden met Schiphol. De vluchten worden uitgevoerd met de Embraer 175 en 190, met een capaciteit van 88 tot 100 passagiers.

Cork is de tweede bestemming in Ierland voor KLM, naast Dublin. Het is de 93ste Europese bestemming die rechtstreeks wordt aangevlogen door KLM. Om te kunnen starten met de vluchten naar Cork, zijn er wijzigingen doorgevoerd in het middellangeafstandsnetwerk van KLM, zodat er slots vrijkomen op Schiphol. “Ik ben er trots op Cork aan te kunnen kondigen als KLM’s 93ste Europese bestemming. KLM biedt klanten uit Cork een uitstekende verbinding met Schiphol, en vanaf daar toegang tot meer dan 170 bestemmingen wereldwijd. Andersom kunnen KLM’s klanten met deze nieuwe vluchten de mooie stad en county Cork gaan ontdekken”, zegt Pieter Elbers (KLM president-directeur & CEO).

Dagelijks met Embraer 175 of 190
KLM zal met ingang van 30 maart 2020 dagelijks vliegen tussen Amsterdam Airport Schiphol en Cork Airport. De Embraer 175 heeft 20 stoelen in Business Class, 8 in Economy Comfort en 60 in Economy Class. De Embraer 190 telt 20 stoelen in Business Class, 8 in Economy Comfort en 72 in Economy Class.

Het vluchtschema is als volgt: 

  • KL1087 vertrekt dagelijks uit Amsterdam om 15.50 en arriveert in Cork om 16.40.
  • KL1088 vertrekt dagelijks uit Cork om 17.10 en arriveert in Amsterdam om 20.00.

Alle tijden zijn lokaal. 

Cork
Cork bevindt zich op een eiland tussen de twee vertakkingen van de rivier Lee. Het is een charmante stad die bekendstaat om de maritieme historie. De schitterende kustregio heeft een grote aantrekkingskracht op natuurliefhebbers en avonturiers. Liefhebbers van stedentrips zullen de ontspannen sfeer en de vele leuke koffiebars, musea, pubs en kunstgaleries in Cork waarderen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Opnieuw recordjaar voor Sunny Cars: 10% groei

Volgende bericht

"De offline reisbureau-ervaring wil ik online bieden"

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."