BlogsNieuws

Knuffelen

Er zijn van die mensen die je voor altijd bijblijven, om welke reden dan ook. Een van die mensen die mij altijd zal blijven is Ruud van Big Brother, die in 1999 onsterfelijk werd met de uitspraak: “Even lekker knuffelen”.

Nu, veertien jaar na dato, is het advies van Ruud actueler dan ooit. Ik hoor het Frank Oostdam nog zeggen tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari, dat “verschillende partijen in de branche gedwongen worden om zich opnieuw te positioneren en dat levert wel eens wrijving op”.

We hebben het allemaal gevolgd, die partijen in de branche die de reisagent niet meer bovenaan hun lijstje hebben staan. Er moeten keuzes gemaakt worden en waar keuzes worden gemaakt, vallen slachtoffers. En dit is nog lang niet voorbij, die herpositionering. Verschillende partijen doen het ‘onder de rader’. Waar eerst ook nog verwezen werd naar de reisagent of het reisbureau in de buurt, is het steeds meer ‘.nl’ wat de klok slaat

Welke partij staat er op, misschien wel een buitenlandse partij, en knuffelt die reisagent helemaal plat? De reisagent heeft liefde nodig, niet alleen maar korting op hotelovernachtingen of twee tickets halen = éé betalen. Een cadeaucheque, chocolade op Valentijnsdag, een mooi luchtbed voor de zomervakantie en vooral persoonlijke aandacht zijn de ingrediënten voor een liefdevolle relatie met de reisagent. Want we weten allemaal hoe lang het duurt voordat de liefde erkend wordt, maar hoe snel die liefde over kan zijn.

 

T.J. van Apeldoorn

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Josee Schouten
    26 februari 2013 at 14:44

    Goed verhaal; hug your customer – of in dit geval beter gezegd – hug your agent (maar wat feitelijk hetzelfde is) is actueler dan ooit!
    Big Hug!

Vorige bericht

Frisse blik

Volgende bericht

Prijswinnaars De Grote Vakantie Show reisbureau-actie bekend

Auteur

TJ van Apeldoorn

TJ van Apeldoorn

T.J. is commercieel directeur bij TravelPro.