CoronavirusNieuws

Koning Willem-Alexander waardeert samenwerking Transavia, Corendon, TUI en KLM

Deel dit artikel

Vanmorgen heeft Koning Willem-Alexander in een telefoongesprek zijn waardering uitgesproken voor de samenwerking tussen Transavia, Corendon, TUI en KLM in de afgelopen maanden bij het repatriëren van Nederlanders uit het buitenland.

Verantwoordelijken van deze operatie van Transavia, Corendon, TUI en KLM spraken telefonisch met de Koning over de inspanningen van de maatschappijen om zoveel mogelijk gestrande Nederlandse passagiers terug naar huis te brengen. Hij was erg goed geïnformeerd en zeer lovend over de samenwerking van alle partijen.

250.000 Nederlanders
Samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de samenwerkende alarmcentrales van de verzekeraars, zijn meer dan 250.000 Nederlanders gerepatrieerd. Dankzij de inzet van de crews van de vier maatschappijen heeft dit veel onvergetelijke momenten opgeleverd. Extra bijzondere vluchten waren onder andere die van KLM naar Sydney, waar voor het eerst sinds 20 jaar een KLM-toestel landde, de vluchten van Transavia vanuit Marokko, door de complexiteit van deze operatie, TUI voerde onder andere enkele ingewikkelde vluchten uit met meerdere stops naar Afrika en Corendon heeft ook vele passagiers uit Oost-Europa teruggehaald.

Positief
Koning Willem-Alexander liet zich informeren over maatregelen die de maatschappijen nemen om gezond en veilig te kunnen vliegen. Hij gaf aan dat hij het positief vindt dat de luchtvaart in deze ingrijpende tijden inventief is. Hij prijst de samenwerking die is gezocht, wanneer het erop aankomt Nederlanders in een crisissituatie terug naar huis te halen. Transavia, Corendon, TUI en KLM zijn blij met deze koninklijke betrokkenheid en interesse.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Transavia start vanaf 4 juni het vluchtschema stap voor stap op

Volgende bericht

Corendon zoekt proefslapers voor Corendon Village

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.