BlogsNieuwsTom van Apeldoorn

Kritisch opbouwend

Ja, zo zou ik mijn oordeel over de Vakantiebeurs 2017 willen formuleren.

Het klinkt gewoon wat aardiger zal je denken, meestal is het een dekmantel voor ongezouten kritiek waar je dan beter van schijnt te worden.

Dit keer meen ik het echt, het was voor mij een tegenvaller, maar enig begrip is ook op zijn plaats.

Er is veel gebeurd binnen de organisatie van de Jaarbeurs en men heeft met man en macht gewerkt om een goed resultaat te behalen. Maar toch, ik mis aanbieders en niet één maar meerdere, een hele hal 9 is verdwenen en dan de oplossing van een verplichte looproute, nou daar wil ik het wel even over hebben.

Die verplichte (IKEA) looproute vervulde mij met afschuw, om van de touroperator- naar de verre reizen hal te komen moest ik door een wel heel vreemde omgeving.

Ja u hoort het goed, ik was van slag. Want, nadat ik door een smalle gang was gelopen stond ik in het zand en was omringd door langzaam stervende graszoden. Nog erger, ineens stond ik oog in oog met mijn ergste nachtmerrie, een vouwwagen. Zo’n ding waarmee je op de camping je eigen bungalow uitklapt. De heer die ernaast stond haastte zich mij te vertellen dat het geen vouwwagen maar een ‘travelsleeper’ was. Nou, dat was een hele verbetering.

Al slingerend over het zand geconfronteerd met vouwwagens, caravans en mobilhomes, zocht ik een weg richting verre reizen. Zelfs bij IKEA, heb ik mij laten vertellen, kun je de looproute afsnijden, maar hier heb ik het gaatje niet kunnen vinden. De verplichte looproute was een experiment, en wat mij betreft een mislukt experiment. Nooit meer doen Vakantiebeurs, dat moet je echt beloven.

Om 19.00 uur werden we gevraagd de beurs te verlaten op de vakdag! Het netwerkmoment van het jaar is verdwenen, tijden veranderen maar dit is toch wel heel jammer. Wellicht dat de vakbladen daar nog iets op kunnen bedenken. We zijn al benaderd door partijen die hier graag aan meedoen, dus wie weet.

Plots stond ik buiten een beetje verdwaasd in de druilige regen, was dit echt gebeurd? Naast mij hoorde ik een vrolijke goedenavond en rijd voorzichtig, de travelsleeper meneer, fluitende liep hij richting het station.

P.s. volgend jaar meer, beter en leuker.

Tom van Apeldoorn
Tom@travelpro.nl

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

2 Reacties

 1. Renata
  12 januari 2017 at 23:12

  Wellicht hebben sommige die hal met de vouwwagens etc gemist..
  Ik vond die route ook niet echt handig. Wat ik altijd irritant vind, is dat er consumenten op de vakdag lopen en ik hoorde ook in de wandelgangen dat organisaties kaartjes voor de vakdag weg hadden gegeven… als we daar nou eens mee stoppen en de vakdag weer echt een “vakdag” laten zijn. Ik had een borrel einde van de dag, maar toen ik er kwam, waren de borrels al op… zoiets heb ik ook nog nooit aan de hand gehad. Verder wel de nodige informatie kunnen vergaren en evengoed kunnen netwerken.

 2. Stefanie Wijn
  11 januari 2017 at 16:34

  Ik was me er tot dit artikel niet van bewust dat er een al dan niet verplichte route was. Heb gewoon de hal opgezocht waar ik wilde zijn zonder verplichtingen in richting en ben geen vouwwagen of zandbak tegen gekomen? Een beetje tegendraads is soms niet verkeerd 😉

Vorige bericht

Aantal geannuleerde vluchten met 9% gedaald

Volgende bericht

Ook Air Transat houdt uitverkoop

Auteur

redactie

redactie