Nieuws

Kroatië steeds meer in trek

In de periode van 1 januari tot 30 juni 2019 bezochten in totaal 6,88 miljoen toeristen Kroatië, dat is 6% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal overnachtingen was ook hoger; er werden 26,26 miljoen overnachtingen geregistreerd in de eerste zes maanden van 2019, dit betekende een groei van 3% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Buitenlandse toeristen waren goed voor 5,85 miljoen van alle aankomsten (+6%) en 22,93 miljoen overnachtingen (+3%). Het aantal lokale toeristen steeg met 6% en het aantal overnachtingen dat zij creëerden met 4%.

Minister van Toerisme Gari Cappelli en de directeur van het Kroatisch Verkeersbureau Kristjan Staničić zijn tevreden met de resultaten van het voorseizoen, vooral die met betrekking tot de hoge groeipercentages van bepaalde verre markten, zoals de Verenigde Staten, Canada, China, Korea en Australië. De luchtvaartmaatschappijen hebben ook een sterke invloed gehad met een toename van 81 nieuwe vluchten in het zomervliegschema van dit jaar. “Een van de belangrijkste prioriteiten in ons toerismebeleid is de versterking van het verkeer in het voor- en naseizoen, en de resultaten van het voorseizoen van dit jaar tonen aan dat we erin geslaagd zijn om de afgelopen drie jaar een groei van de toeristische omzet te bereiken van 20% in aankomsten en 15% in overnachtingen”, aldus Gari Cappelli.

Facts & figures
In de eerste zes maanden van 2019 werden de meeste overnachtingen geboekt in Istrië (7,6 miljoen), gevolgd door Split-Dalmatië (4,7 miljoen), Kvarner (4,3 miljoen), Zadar, Dubrovnik-Neretva, Šibenik-Knin, Zagreb en Lika-Senj. In continentaal Kroatië, met uitzondering van Zagreb, waren er in de eerste zes maanden 496.000 aankomsten (+10%) en 978.000 overnachtingen (+8%). De meeste overnachtingen werden geregistreerd in Karlovac County (192.000), gevolgd door Krapina-Zagorje (171.000), Osijek-Baranja (105.000), Zagreb County (91.000) en Međimurje (81.000).
De meeste overnachtingen vonden plaats in hotels (9,39 miljoen), gevolgd door particuliere accommodaties (7,15 miljoen) en campings (4,52 miljoen). De populairste bestemmingen in het eerste halfjaar op basis van het aantal overnachtingen waren Dubrovnik, Rovinj, Zagreb, Poreč en Split.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

EasyJet voegt Hurghada toe aan Schiphol-netwerk

Volgende bericht

Electroland keert terug naar Disneyland Paris in 2020

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."