AdvertorialBlogsNieuws

LA of San Francisco, waar begin ik mijn rondreis West-USA?

De meeste rondreizen door het westen van de USA vertrekken en eindigen in één van de grote steden. Daarna gaat het steevast richting Yosemite, via de Tioga Road of Bakersfield en Death Valley naar Las Vegas en de legendarische parken rond de Grand Canyon en de Colorado River. Welke stad is nu het beste om in te starten?

Voor Los Angeles reken je minimaal 2-3 nachten. Je wil Santa Monica, Venice Beach, Hollywood, Beverly Hills en Griffith Park zeker gezien hebben. Reken hier minstens één lange dag voor. Wil je hier meer tijd voor of ook nog een dag de Universal Studios of Disneyland ervaren, dan komt er een extra nacht bij. De afstanden in Los Angeles zijn groot en reken op flinke files op de highways door de stad. Vermijd deze (soms 10-baanswegen!) waar het kan. De accommodatie bepaal je dus op basis van waar je klant het liefste zit. In de stad of aan de kust. Als goedkoper alternatief voor Santa Monica kun je kiezen voor Redondo Beach of de luchthavenhotels die een redelijk gunstige ligging hebben. Het nadeel van starten met Los Angeles is dat je bij aankomst onmiddellijk achter het stuur van je huurauto moet kruipen. Om je in LA te verplaatsen is een auto onontbeerlijk.

Dat is anders in San Francisco. Hier haal je pas je huurauto op het moment dat je de stad gaat verlaten. Geen parkingkosten, geen files en openbaar vervoer is er prima geregeld. Een transfer vanaf de luchthaven regel je in een handomdraai op de website van EURAM. 2-3 nachten zijn ook hier een minimum. Je wil zeker de Golden Gate, Fisherman’s Wharf, Alcatraz, Union Square, China Town, Haight Ashbury en het Golden Gate park gezien hebben. Heb je weinig tijd dan is een  Hop On – Hop Off pass, al dan niet met Alcatraz je beste vriend. Gemakkelijk te vinden onder ”product toevoegen” in San Francisco Area op www.euram.eu. De meeste hotels vind je in het stadscentrum rond Union Square, een omgeving waar helaas ook het daklozenprobleem van de stad zichtbaar is. Niet gevaarlijk, maar wel goed om van tevoren te weten. Heb je wat meer budget kijk dan ook zeker naar Fisherman’s Wharf nabij de Golden Gate en Alcatraz.

Er is dus niet echt een ‘beste’ startpunt. Of je klanten moeten graag met mooi weer willen eindigen; dan is starten in San Francisco het beste zodat aan het einde een paar dagen strand in Los Angeles gepland kunnen worden. Overleg met je klant en werk uit wat voor hem het meest aansluit bij zijn verwachtingen. Tip: neem als basis de Populaire Journey “Het klassieke Westen”, nog geheel aan te passen naar wens van de klant maar een uitstekende basis voor een mooie rondreis.  Aan de hand van één klik op “draai stops om” kan je de hele route omdraaien en de website berekent de route automatisch opnieuw.  Je maakt dus in een handomdraai een voorstel in beide richtingen.

Maatwerk USA, daar heb je EURAM voor.

Danielle Goedkoop
(Business Development Manager)

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Boardingpass overbodig voor compensatieclaim

Volgende bericht

Partijen blijven pleiten voor garantiefonds vliegtickets

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."