Nieuws

“Laat de overheid de rekening van kosteloos annuleren maar op zich nemen”

Deel dit artikel

“Laat de overheid de rekening van kosteloos annuleren maar op zich nemen”, dat stelde Frank Oostdam (directeur ANVR) deze week bij BNR. “Zowel reisorganisaties als reizigers kunnen er niks aan doen dat de booster-camapgne te laat is begonnen.” De ANVR laat onderzoeken of er een claim mogelijk is.

Veel reisorganisaties en reizigers ondervinden onduidelijkheid over de mogelijkheid om vakanties door te laten gaan, omdat er landen zijn die een booster-vaccinatie eisen. “Elke keer wordt de rekening voor annuleren bij de reisorganisatie gelegd”, aldus Oostdam, die daarmee naast het annuleren in verband met het ontbreken van een booster-vaccinatie ook doelt op het door de overheid ‘gesloten houden’ van landen buiten Europa.

Oostdam doelt in zijn betoog om de overheid op te laten draaien voor annuleringskosten niet op de annuleringskosten die mensen maken die op dit moment een vakantie boeken, want die zijn volgens hem goed op de hoogte van de situatie. “Denk aan de mensen die in de zomer een wintersportvakantie hebben geboekt. Die gevaccineerd waren en dachten dat ze binnen coronacontext best op wintersport konden, maar nu met veranderende omstandigheden/regels te maken krijgen”, zo liet hij bij BNR weten.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Wellbeing Director? Hoe gaan reisorganisaties om met Covid?

Volgende bericht

VvKR: "Overheid moet zelf beter informeren over reizen"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.