Nieuws

Leden PvdA zijn voor verbod op vluchten binnen Europa en vliegtaks

Leden van de Partij van de Arbeid hebben tijdens een ledenraad in Eindhoven een motie aangenomen met als standpunt dat er een verbod moet komen op vluchten binnen Europa.

De Tweede Kamerfractie van de PvdA en PvdA-leider Lodewijk Asscher hebben al aangegeven zich niet te kunnen vinden in het plan om de stikstofcrisis aan te pakken, maar Asscher heeft laten weten dat hij er wel over in gesprek wil.

De leden van de partij vinden dat het verbod op vliegen binnen Europa er op een iets langere termijn moet komen. De Europese luchtvaart zou vervangen moeten worden door snelle treinverbindingen.

Naast het vervangen van Europese vluchten zijn de partijleden voor het invoeren van een vliegtaks van minimaal 100 euro. Lang niet alle PvdA-leden zijn het met de maatregelen eens.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Boardwalk Boutique Hotel Aruba officeel heropend

Volgende bericht

EasyJet en Airbus gaan hybride en elektrische vliegtuigen onderzoeken

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.