Nieuws

Levenslange gevangenisstraf voor vliegtuigpassagier

Een zakenman is in India veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf nadat hij zijn vriendin probeerde terug te winnen middels een ‘kaping’ aan boord van Jet Airways waar zijn vriendin als stewardess werkte.

De rechter veroordeelde hem, naast een levenslange gevangenisstraf, tot het betalen van een enorme boete die gedeeld moet worden tussen de passagiers en de bemanning van de vlucht die hij verstoorde.

De man uit Birma schreef op een doos tissues in het vliegtuigtoilet een tekst waarmee hij waarschuwde dat er kapers en explosieven aan boord waren van de vlucht van Mumbai naar Delhi. Hij hoopte dat dit de luchtvaartmaatschappij de nek om zou draaien waardoor zijn vriendin, die op het Delhi-kantoor van Jet Airways werkte, naar hem kon terugkeren in Mumbai.

In zijn tekst beval hij om het vliegtuig te landen in het door Pakistan bezette deel van Kasjmir. De tekst eindigde met de woorden ‘Allah is groot’. Uiteindelijk werd de zakenman gearresteerd nadat het vliegtuig een noodlanding maakte op het vliegveld van Ahmedabad nadat een vrouwelijke stewardess het briefje op het toilet had gevonden.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Video - Uber gaat vliegende taxi's testen in Melbourne

Volgende bericht

Sorry, sorry, sorry

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.